glifosatul favorizeaza aparitia celiachiei

Glifosatul – erbicidul care favorizeaza aparitia celiachiei

Stiati ca exista anumite substante care pot afecta evolutia celiachiei? Exceptand glutenul, cauza principala a aparitiei bolii celiace / intolerantei la gluten, exista substante care pot favoriza aparitia celiachiei si care pot avea efecte negative asupra sanatatii tale!

banner-magazin-celiaci

Dupa cum bine stiti, boala celiaca este o afectiune care se intalneste atat la copii, cat si la adulti. Aceasta poate fi mostenita genetic, poate aparea inca din primele luni de viata, sau intoleranta la gluten se poate dezvolta pe parcursul vietii, in functie de factorii agravanti din mediu sau din alimentatia zilnica. 

De curand, mai multi cercetatori care studiaza boala celiaca si cauzele aparitiei sale, au descoperit ca exista un erbicid, pe care agricultorii il folosesc in mod curent in culturile agricole, si care are efecte negative asupra sanatatii. Glifosatul, cunoscut sub denumirea sa comerciala Roundup (Monsanto), este cel mai folosit erbicid din lume, iar in ultimii 15 ani a fost uzitat din ce in ce mai mult in practicile agricole.

Potrivit lui Stephanie Seneff, cercetator la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), exista anumite corelatii intre utilizarea glifosatului si cresterea numarului de persoane care sufera de boala celiaca, iar conform unei cercetari realizate impreuna cu Dr. Anthony Samsel, in care au  investigat relatia dintre glifosat si dezvoltarea unei serii de afectiuni aparute in ultimele decenii sau chiar si a autismului, au constatat ca glifosatul este o substanta care ajunsa in organism poate avea rolul de transportator de aluminiu spre creier si de arsen spre rinichi.[1]

Cei doi cercetatori considera ca:„Exista o corelatie majora intre utilizarea de glifosat pe cereale si aparitia anumitor boli, printre care si a bolii celiace”.  Desi au inceput sa fie comercializate produsele modificate genetic, Dr. Seneff arata ca atunci cand vine vorba de intoleranta la gluten si boala celiaca, problema nu este legata de ele, ci mai degraba de utilizarea de glifosat chiar inainte de recoltarea multor culturi agricole, cu scopul de a reduce cantitatea de reziduuri care trebuie sa fie eliminate.

Glifosatul are efecte negative asupra florei intestinale și poate provoca boli cronice si disfunctii intestinale. Utilizarea de glifosat asupra culturilor de grau, dar si a celor de porumb si soia, a crescut in tandem cu cresterea numarului celiacilor.

Din ce in ce mai multi oameni au intoleranta la gluten, dar cine s-ar fi gandit ca glifosatul poate fi una dintre cauze?!  

Comentarii 3

    1. Post
      Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *