lista-ingredientelor-sigure-pentru-celiaci

Lista ingredientelor sigure pentru celiaci

Gasiti mai jos lista ingredientelor sigure pentru celiaci. Bineinteles, lista poate fi imbunatatita cu toate fructele si legume neprocesate, lactate cum ar fi chefirul si sana sau seminte, nuci  si ciuperci de orice fel (galbiori, pleurotus,etc).

banner-magazin-celiaci

>>> Gasiti aici lista ingredientelor nesigure pentru celiaci. <<<

Lista ingredientelor sigure pentru celiaci

A.

  • Acesulfam de potasiu E950 (aditiv alimentar)
  • Acetanisole (aroma dulce)
  • Acetat de calciu E263 (aditiv alimentar)
  • Agar (gelifiant, vegetal organic)
  • Agave
  • Alcool (bauturi spirtoase distilate )
  • Alge
  • Alune
  • Alfa-amilaza (enzime folosite in panificatie)
  • Alfa-lactalbumina (proteina lapte)
  • Amiloza (polizaharida ce intra in compoziia amidonului)
  • Amilopectina (polizaharida ce intra in compozitia amidonului)
  • Amarant
  • Annatto E160 b (colorant alimentar)
  • Arorut  (agent de ingrosare obtinut din rizomi unor plante tropicale)
  • Anghinare
  • Acid ascorbic
  • Aspartamul
  • Acid aspartic
  • Acid lactic
  • Aspic
  • Alcool cetilic
  • Azodicarbonamida (mentine culoarea roz a carnii)
  • Acid caprilic
  • Apa carbogazoasa
  • Acid citric
  • Acid folic
  • Acid oleic
  • Amidon din porumb

B.

  • Bauturi carbocazoase
  • Biarbonat de sodiu
  • Branza cu mucegai albastru
  • Butilhidroxianisol E320 (prelungeste perioada de pastrare a alimentelor)

 

C.

  • Cacao
  • Carbonat de calciu
  • Cazeinat de calciu (proteina produsa din cazeina in degresare )
  • Clorura de calciu E509 (aditiv alimentar)
  • Calciu disodium E385 (aditiv alimentar)
  • Calciu Stearoil lactilat E482 (aditiv alimentar)
  • Caramel
  • Carmin
  • Rapita
  • Caruba (agent de ingrosare natural)
  • Caragenan E407 (aditiv alimentar)
  • Celuloza
  • Castane
  • Chlorella
  • Ciocolata
  • Chimozina (ferment care ajuta la digerarea cazeinei din lapte)
  • Canepa
  • Cartofi si alte legume
  • Ceai

D.

  • Dextrina (glucida solubila)
  • Dextrimaltoza
  • Dextroza
  • Digliceride
  • Dioctil de sodiu

F.

  • Fasole si leguminoase
  • Fosfat de amoniu
  • Fosfat de calciu
  • Faina roscove (carob)
  • Faina naut/orez/ sau din alte cereale/leguminoase fara gluten
  • Fructoza
  • Fructe (toate tipurile)

G.

  • Guma acacia E 414 (produs natural obținut din secreția  plantei de acacia )
  • Glucoza
  • Glutamatul
  • Glutamina (aminoacid)
  • Gelatina
  • Glicol E1520 (aditiv alimentar)

H.

  • Hidroxid de amoniu
  • Hidroxid de calciu
  • Hrisca
  • Hamei

I.

  • In

L.

  • Lapte (+ iaurturi naturale, smantana naturala, branza naturala)
  • Leguminoase (linte, naut, etc.)
  • Legume

M.

  • Migdale si alte nuci
  • Malai din porumb
  • Miere si alte produse ale stupului
  • Manioc
  • Mei

N.

  • Nuci
  • Nuca de cocos
  • Naut si alte leguminoase

O.

  • Otet de mere (si din alte fructe)
  • Oua
  • Orez

Q.

  • Quinoa

P.

  • Praf de copt pe baza de amidon din porumb
  • Paprika
  • Propolis
  • Pantotenat de calciu
  • Propionatul de calciu
  • Porumb
  • Psyllium
  • Peste
  • Plante medicinale

S.

  • Sucuri si nectar din fructe
  • Sulfat de amoniu
  • Silicatul de calciu
  • Sorbat de calciu
  • Stearat calciu
  • Sulfat de calciu
  • Semințe de bumbac, dovleac, floarea soarelui, susan etc.
  • Sirop de porumb
  • Sampanie
  • Sorg
  • Soia
  • Stevia

T.

  • Tapioca
  • Trestie de zahar
  • Tofu

U.

  • Unt
  • Uleiuri vegetale
  • Untura

V.

  • Vanilie
  • Vin
  • Verdeturi (marar,patrunjel, leustean, tarhon,etc)

X.

  • Xantan (guma)

Z.

  • Zahar brun
  • Zahar din porumb
  • Zahar invertit
  • Zer

 

Sursa foto: pexels.com

Comentarii 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *