Ingrediente pentru 10 clatite:
Pentru aluat:
- 130 g faina Schar Farina
- 10 g drojdie proaspata
- 20 g unt
- 40 g zahar
- 250 ml lapte
- 2 oua
- sare
- unt (pentru prajit)
Pentru servire:
- dulceata
- zmeura
- zahar pudra
Instructiuni:
- Dizolva drojdia in putin lapte caldut.
- Adauga faina intr-un castron si adauga mixul de drojdie si lapte peste si amesteca. Lasa sa se odihneasca timp de 10 minute. Intre timp, topeste untul.
- Dupa cele 10 minute, adauga untul in amestecul de faina. Adauga si un varf de sare, restul de lapte, ambele galbenusuri si 1 lingura de zahar. Mai lasa putin sa se odihneasca.
- Bate ambele albusuri cu restul de zahar pana obtii o spuma tare si adauga amestecul de faina peste, treptat.
- Topeste untul intr-o tigaie de teflon (sau o tigaie pentru clatite) si adauga putin aluat. Atentie: nu lasati tigaia sa se incinga prea tare, altfel untul se va arde.
- Coace clatitele cate 2 minute pe fiecare parte si scoate-le pe o farfurie.
- Presara zahar pudra si serveste cu dulceata preferata si zmeura proaspata.
Sfat: Aceste clatite sunt foarte bune si cu magiun sau mac, scortisoara si zahar.