Ingrediente pentru un chec de 20cm diametru:
Pentru aluat:
- 100 g faina Schar Mix C
- 2 oua
- 2 linguri apa rece
- 90 g zahar pudra
- ½ pastaie de vanilie
- ½ lingurita praf de copt
- ½ lingura ulei
- sare
Pentru umplutura:
- 200 ml smantana lichida
- 2 lingurite zahar
- gem de zmeura
Pentru decor:
- 200 g fructe de padure
- zahar pudra
Instructiuni:
- Preincalzeste cuptorul la 180° C cu ventilatie. Unge o tava rotunda pentru tort cu ulei sau tapeteaz-o cu hartie de copt.
- Separa ouale si pune galbenusurile deoparte.
- Adauga 2 linguri de apa rece si sare peste albusuri si bate-le pana obtii o spuma. Adauga zaharul pudra gradual.
- Amesteca faina cu praful de copt.
- Adauga uleiul, vanilia si ambele galbenusuri in amestecul de albusuri cu zahar. La final, adauga treptat amestecul de faina si praf de copt folosind o lingura de lemn cu gaura in mijloc.
- Transfera amestecul in tava rotunda de tort si coace timp de 18 minute pe raftul de jos al cuptorului.
- Lasa checul sa se raceasca si taie-l in doua jumatati pe orizontala.
- Pentru a face umplutura, bate smantana lichida cu zaharul pana obtii o spuma cremoasa.
- Intinde gem de zmeura pe una dintre cele doua jumatati de blat, adauga un strat din frisca obtinuta si adauga a doua jumatate de blat deasupra.
- Intinde restul de frisca deasupra si decoreaza cu fructe de padure si zahar pudra.
Sfat: Atunci cand checul se simte ca un burete uscat, stii ca are consistenta perfecta.