Exista numeroase retete fara gluten (sarate sau dulci) pe care le poti pregati oricand si care nu necesita foarte mult timp sau efort din partea ta. Uite cateva dintre ele si modul in care trebuie preparate pentru a te bucura de gustul lor delicios, dar si de o masa sanatoasa.
“Cheesecake” cu rosii si castraveti
Da, ai citit bine! Te provocam sa ii surprinzi pe cei dragi din viata ta cu un cheesecake sarat si revigorant. Combinatia branza-castravete-rosie ii va impresiona placut, iar aprecierile din partea lor nu vor intarzia sa apara. Intra aici si vezi cum se face!
Tarta fara gluten cu mazare si menta
Vrei sa gatesti ceva diferit, dar foarte apetisant? Aceasta tarta este ideala. Mazarea si menta sunt doua alimente care combinate dau un gust nemaipomenit bucatelor!
Tarta fara gluten cu rosii
In aceasta perioada gasesti cele mai bune rosii: sunt suculente, dulci si foarte gustoase, ideale pentru tarta fara gluten si rosii. In combinatie cu faina fara gluten Farina de la Schar, tarta va avea un gust delicios si o aroma extraordinara.
Quiche fara gluten cu conopida
Incearca si tu acest uquiche fara gluten si fara aluat, cu multe oua si o gramada de parmezan, inspirat de Yottam Ottolenghi. Consistent și suficient pentru 6-8 oameni.
Prajitura fara gluten cu visine
Iti plac visinele? Uite o reteta de prajitura fara gluten cu visine, cu un gust dulce-acrisor, care iti va ramane mult timp in gand. Blatul sau pufos se pregateste usor, folosind faina fara gluten Farina de la Schar, iar topingul ii asigura un gust demential de bun.
Croque Monsieur/Madame
Nu ai inlocui cu nimic un sandwich crocant si delicos? Perfect, am pregatit pentru tine o reteta de sandvis in stil clasic frantuzesc, plin de bunatati, asa cum nu ai mai avut ocazia sa incerci. Vezi aici cum se prepara!
Lipii din faina fara gluten
Humusul parca are alt gust daca inlocuim painea cu lipie atunci cand il mancam. Plus, lipia se prepara usor si este si foarte gustoasa.
Negrese fara gluten
Aceasta reteta de negrese fara gluten nu numai ca este foarte buna si usor de facut, insa este si vegana (de post), fara zahar si are o textura perfecta!
Chec sarat fara gluten cu ciuperci si cimbru
Aceasta este o reteta simpla de chec sarat fara gluten cu ciuperci. Checul are o textura elastica, fina si o aroma subtila de vin si cimbru. Poate fi servit si ca aperitiv.
Briose fara gluten cu fructe de padure
Arata minunat si au un gust pe masura! Briosele fara gluten cu fructe de padure se fac rapid si vor fi pe placul tuturor.
Acestea sunt doar cateva dintre retetele pe care le poti face atat pentru tine, cat si pentru cei dragi. In functie de preferintele tale, alege-o pe cea care ti se potriveste sau care arata mai apetisant!
Pofta mare!
Comentarii 5
Mi-ați fost de folos,, tot încerc să găsesc niște rețete culinare simple și care le pot adapta (după necesitate), am intoleranță la majoritatea produselor(inclusiv fructe și legume),,, din toate publicațiile încerc să-mi adaptez meniul, și să înlocuiesc diverse ingrediente,, vă mulțumesc pentru publicațiile dumneavoastră.
CACAUA CONTINE GLUTEN
Author
Nu, in mod natural nu contine gluten. Celiacii insa trebuie sa cumpere cacao etichetata, pentru ca exista riscul de contaminare pe linia de productie.
Sunt la inceput de drum si caut informatii pentru o dieta echilibrata pentru fetita mea cu alergii. De aceea orice informatie este foarte pretioasa in acest demers. Acum aflu cat de mult gluten consumam (si nu numai) si ma gandesc foarte serios ca ar fi sanatos sa adaptez regimul alimentar si pentru noi, parintii, nu insa in totalitate.
ma bucur sa gasesc ajutor ,abia de putin timp am descoperit cauza problemelor mele de sanatate care pare a fi glutenul. Incerc sa ma obisnuiesc cu renuntarile si sa gasesc alternative retetelor mele preferate. Sper sa le gasesc in cartile tale! un salut calduros !