Amandina fara gluten

Amandina fără gluten

Amandina fara gluten este o reinterpretare a clasicei prăjituri românești, adaptată pentru cei care urmează o dietă fără gluten. Gustul de ciocolată și crema fină rămân la fel de savuroase, iar textura pufoasă te va cuceri de la prima felie!


Ingrediente

Blat

  • 4 ouă
  • 140 g făină fără gluten Mix C Patisserie Schär
  • 160 g zahăr
  • 15 g cacao
  • ½ linguriță praf de copt
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri ulei
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • Un praf de sare

Cremă

  • 300 g smântână pentru frișcă (30% grăsime)
  • 300 g ciocolată neagră (52% cacao)
  • 50 g unt (80% grăsime)
  • 1 lingură esență de rom

Sirop

  • 300 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură esență de rom

Glazură

  • 100 g ciocolată neagră (52% cacao)
  • 100 g smântână pentru frișcă (30% grăsime)

Rețetă creată de Aby Blajan.


Mod de Preparare

Pentru instrucțiunile complete și pașii de preparare, urmărește rețeta originală disponibilă în linkul acesta. Poftă bună!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *