Tort fără gluten cu vișine și ciocolată – de post
Tort fără gluten cu vișine și ciocolată – de post este o variantă delicioasă și sănătoasă a desertului clasic, perfectă pentru cei care urmează o dietă fără gluten, dar și pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală.
Ingrediente
Blat
- 300 g făină (fără gluten, ex. Mix C Schär)
- 200 g zahăr brun
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 lingură oțet de mere
- 5 linguri cacao
- 130 ml ulei
- 250 ml lapte de soia
Strat de vișine
- 500 g vișine fără sâmburi (congelate sau proaspete)
- 50 g zahăr
- 5 linguri făină de tapioca
Strat de ciocolată
- 500 ml lapte de cocos (cu conținut ridicat de grăsime, răcit înainte de folosire)
- 4 linguri cacao
- 100 g zahăr
- 2 lingurițe pastă de vanilie (sau extract)
- 1 lingură rom
Insiropare
- 1 borcan cu vișine fără sâmburi, în sirop slab îndulcit
Topping
- Vișine proaspete sau congelate
- Pudră de cacao
- Ciocolată neagră rasă
Mod de Preparare
Pentru pașii detaliați și instrucțiunile de asamblare, vizitează rețeta originală creată de Gourmandelle. Poftă bună!