Tort fără gluten cu aromă de sărbătoare și sâmburi de jir
Tort fără gluten cu aromă de sărbătoare și sâmburi de jir este un desert spectaculos, potrivit pentru ocaziile speciale și pentru iubitorii de dulciuri fără gluten. Crema fină, gemul aromat și crocantul sâmburilor de jir transformă acest tort într-o adevărată încântare culinară.
Ingrediente
Pentru blat
- 5 ouă
- 180 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 140 g făină Dr. Schär universal
- 40 g migdale măcinate
Pentru cele două creme
- 500 g mascarpone
200 g gem de măceșe cu nucă prăjită - 250 g mascarpone
3-4 lingurițe sirop din muguri de brad
Coaja de la 1 portocală
Pentru sirop
- 2 linguri sirop din muguri de brad + 150 ml apă
Pentru decor
- 70 g alune de pădure, nuci, sâmburi de jir
Rețetă creată de Cat’s Kitchen.
Mod de Preparare
Pentru instrucțiunile complete și pașii de preparare, urmărește rețeta originală. Poftă bună!