Tort fara gluten cu aroma de sarbatoare si samburi de jir

Tort fără gluten cu aromă de sărbătoare și sâmburi de jir

Tort fără gluten cu aromă de sărbătoare și sâmburi de jir este un desert spectaculos, potrivit pentru ocaziile speciale și pentru iubitorii de dulciuri fără gluten. Crema fină, gemul aromat și crocantul sâmburilor de jir transformă acest tort într-o adevărată încântare culinară.


Ingrediente

Pentru blat

  • 5 ouă
  • 180 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 140 g făină Dr. Schär universal
  • 40 g migdale măcinate

Pentru cele două creme

  1. 500 g mascarpone
    200 g gem de măceșe cu nucă prăjită
  2. 250 g mascarpone
    3-4 lingurițe sirop din muguri de brad
    Coaja de la 1 portocală

Pentru sirop

  • 2 linguri sirop din muguri de brad + 150 ml apă

Pentru decor

  • 70 g alune de pădure, nuci, sâmburi de jir

Rețetă creată de Cat’s Kitchen.


Mod de Preparare

Pentru instrucțiunile complete și pașii de preparare, urmărește rețeta originală. Poftă bună!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *