Tort fara gluten cu nuca si mac

Tort fără gluten cu nucă și mac

Dacă îți dorești un desert rafinat, cu arome bogate și texturi inedite, acest tort fără gluten cu nucă și mac este alegerea ideală! Creat de Lecturi și Arome, rețeta combină un blat pufos, aromat de esență de rom și nucă măcinată, într-un ansamblu dulce și plin de savoare, completat de un sirop delicat și de frișcă fină, ornat cu miez de nucă caramelizat. Perfect pentru ocazii speciale sau pentru a te răsfăța, fiecare felie te va cuceri la prima mușcătură!


Ingrediente

Pentru blat:

  • 3 ouă
  • 60 grame zahăr
  • 150 grame nuci măcinate
  • 1 linguriță esență de rom
  • 1 lingură praf de copt
  • 1 lingură și jumătate semințe de mac
  • 3 linguri lapte dulce
  • 1 lingură făină fără gluten Mix It (Dr Schär)
  • Un vârf de cuțit de sare

Pentru sirop:

  • 1 lingură zahăr
  • 150 grame apă
  • Zeama de la jumătate de lămâie

Pentru frișcă:

  • 400 grame smântână 20% grăsime
  • 1 lingură zahăr pudră

Pentru ornat:

  • 150 grame miez de nucă caramelizat

Mod de preparare:
Pentru instrucțiuni complete și pașii de preparare, te invităm să accesezi rețeta originală.

Vezi rețeta completă aici


Poftă bună și savurează fiecare felie din acest tort delicios, 100% fără gluten!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *