tort-fara-gluten-capsune-si-rozmarin

Tort fără gluten cu căpșune și rozmarin

Descoperă un desert sofisticat, plin de prospețime și arome surprinzătoare! Creat de Biochimist la Cratita, acest tort fără gluten îmbină un blat delicat, un sos intens de căpșune aromat cu rozmarin uscat și o frișcă fină, toate îmbogățite cu un sirop concentrat de lămâie ce intensifică gustul. Perfect pentru ocazii speciale, fiecare felie te va cuceri prin echilibrul său între dulce și acrișor.

Ingrediente:

Blat:

  • 6 ouă medii
  • 120 g zahăr tos
  • 80 g Mix Patisserie Dr. Schar (Mix C)
  • 30 g pudră de roșcove
  • 20 ml ulei
  • Un praf de sare

Sos de căpșune:

  • 400 g căpșune (congelate)
  • 50 g zahăr
  • ¼ linguriță rozmarin uscat

Frișcă:

  • 400 g smântână lichidă neîndulcită (30% grăsime)
  • 2 linguri zahăr

Pentru însiropat:

  • 2 linguri sirop concentrat de lămâie
  • 10 linguri apă plată

Vezi rețeta întreagă aici:
http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2015/05/tort-cu-capsune-si-rozmarin-fara-gluten.html

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *