Cozonac fara gluten cu rahat si stafide

Cozonac impletit fără gluten cu rahat și stafide

Dacă îți dorești un cozonac pufos și gustos, adaptat pentru o dietă fără gluten, Cozonac fără gluten cu rahat și stafide este varianta ideală. Aroma delicată de portocale și lămâie, combinată cu dulceața rahatului și stafidelor, îi conferă un gust inconfundabil și festiv.


Ingrediente

Aluat

  • 500 g făină fără gluten Mix B Schär
  • 250 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 60 g unt (82% grăsime)
  • 2 ouă
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță miere
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Esență de vanilie și portocală
  • Coaja rasă de la ½ portocală și ½ lămâie
  • Un praf de sare

Umplutură

  • 50 g unt (82% grăsime), la temperatura camerei
  • 50 g zahăr brun
  • 60 g stafide
  • 100 g rahat
  • 1 linguriță cacao
  • 1 lingură esență de rom
  • Coaja de la ½ portocală

Pentru uns deasupra

  • 1 gălbenuș
  • 2 linguri lapte

Rețetă creată de Aby Blajan.


Mod de Preparare

Pentru instrucțiunile complete și modul de asamblare, urmărește rețeta originală. Poftă bună!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *