Cozonac impletit fără gluten cu rahat și stafide
Dacă îți dorești un cozonac pufos și gustos, adaptat pentru o dietă fără gluten, Cozonac fără gluten cu rahat și stafide este varianta ideală. Aroma delicată de portocale și lămâie, combinată cu dulceața rahatului și stafidelor, îi conferă un gust inconfundabil și festiv.
Ingrediente
Aluat
- 500 g făină fără gluten Mix B Schär
- 250 ml lapte
- 100 g zahăr
- 60 g unt (82% grăsime)
- 2 ouă
- 15 g drojdie proaspătă
- 1 linguriță miere
- 1 plic zahăr vanilat
- Esență de vanilie și portocală
- Coaja rasă de la ½ portocală și ½ lămâie
- Un praf de sare
Umplutură
- 50 g unt (82% grăsime), la temperatura camerei
- 50 g zahăr brun
- 60 g stafide
- 100 g rahat
- 1 linguriță cacao
- 1 lingură esență de rom
- Coaja de la ½ portocală
Pentru uns deasupra
- 1 gălbenuș
- 2 linguri lapte
Rețetă creată de Aby Blajan.
Mod de Preparare
Pentru instrucțiunile complete și modul de asamblare, urmărește rețeta originală. Poftă bună!