2-amandine-fara-gluten

Amandine fără gluten, fără zahăr

Aceste prăjituri clasice românești, cu blat pufos, cremă bogată de cacao și unt, apoi glazurate cu ciocolată, capătă o nouă viață în varianta fără gluten. Înlocuirea zahărului cu îndulcitor face din această rețetă o alegere mai prietenoasă pentru persoanele care își doresc să reducă aportul de zahăr.


Ingrediente

Blat

  • 6 ouă
  • 160 g făină Schär Bread Mix
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 140 g îndulcitor Green Sugar
  • 2 linguri ulei vegetal

Cremă (*)

  • 100 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri făină Schär
  • 200 g unt (65% grăsime)
  • 75 g îndulcitor Green Sugar
  • 1 linguriță esență de rom

Sirop

  • 100 ml apă
  • 50 g îndulcitor Green Sugar
  • 2 linguri esență de rom
  • Semințele de la ½ păstaie de vanilie

Decor

  • 100 g ciocolată neagră fără zahăr
  • 2-3 linguri din cremă (*)

Rețetă creată de Madeline’s Cuisine.


Mod de Preparare

Pentru instrucțiunile pas cu pas privind coacerea blatului, pregătirea cremei și asamblarea prăjiturilor, vizitează rețeta originală.

Poftă bună!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *