Reteta creata de bucate-aromate.ro.
Ingrediente
pentru o tavă de 25×15 cm sau o formă rotundă de aprox. 20 cm
aluatul
- 200 g unt rece cu min. 65% grăsime
- 200 g făină (Mix Patisserie de la Schar)
- 3 linguriţe rase de zahăr pudră
- 1 linguriţă rasă de praf de copt (fără gluten)
- 1 linguriţă de coajă rasă de lămâie
- un praf de sare
- la nevoie – 1 sau 2 linguriţe de apă rece
umplutura
- aprox. 200 g gem de prune
- 70 g miez de nucă
- 1-2 linguri de pesmet (Pan Grati, fără gluten de la Schar), în funcţie de cât de lichid este gemul
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
în plus – opţional, pentru aspect
- 1 linguriţă de miere
- 1 linguriţă de zahăr pudră