9 Retete de paine fara gluten de la cititorii Celiaci.ro!

Veti gasi in cele ce urmeaza 9 retete de paine fara gluten gustoase, facute in casa de cititorii Celiaci.ro cu faina Schar fara gluten. >>>

banner-magazin-celiaci

1. Paine fara gluten cu cartofi si rozmarin

Paine fara gluten cu cartofi si rozmarin

Reteta creata de Mandita Natalia

Ingrediente:

350 gr faina Schar Mix B
330 ml apa
10 gr drojdie fara gluten
sare,
1 lingura ulei
1 cartof taiat cubulete
rozmarin

2. Paine fara gluten la masina de paine

Paine fara gluten la masina de paine

Reteta creata de Daniela Girigan

Ingrediente:

400 gr faina Schar Mix B
300 gr apa calduța
3 lgt drojdie uscata
1 lg ulei de măsline
1 lgt sare
1 lgt zahar
Instructiuni:
La masina de copt paine – programul fara gluten

3. Paine fara gluten la masina de paine (2)

Paine fara gluten la masina de paine 2

Reteta creata de Gabriela Matei

Ingrediente:

420 gr faina Schar Mix B
420 ml apa
2 lingurite drojdie uscata fara gluten
1 lingurita sare
Instructiuni:
Fac totul la masina de paine cu programul de paine fara gluten si iese perfect!

4. Paine fara gluten cu masline negre si rozmarin

Paine fara gluten cu masline negre si rozmarin

Reteta creata de Niculae Mandita
Ingrediente:
350 gr faina Schar Mix B
350 ml apa calduta
9 gr drojdie uscata fara gluten
3 linguri de ulei
masline negre
putina sare
rozmarin

5. Baghete fara gluten

Baghete fara gluten

Reteta creata de Visescu Mariana

Ingrediente:

2 căni făină Schar Mix B bread
1 cană făină Schar Mix It Rustico
1+1/4 cană apă călduță
50 ml ulei
3 ouă medii
10 gr drojdie uscată
1 linguriță oțet
1 linguriță sare
1 linguriță miere
Instructiuni:
Se amestecă întru un castron făină albă și cea neagră cu drojdia uscată și sarea.
Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați ouăle, apa călduță, uleiul, oțetul și mierea și amestecați cu o lingură până ce aluatul devine omogen.
Ungeți un vas cu ulei și puneți aluatul.
Acoperiți vasul și lăsați să crească 30-40 de minute.
Răsturnați aluatul pe blatul uns cu ulei și formați două baghete care se pun în tavă și se lasă la dospit 20 de minute.
Se adaugă semințe și se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 20 de minute.

6. Paine fara gluten cu mix de seminte

Paine fara gluten cu mix de seminte

Reteta creata de GeOrgyan Radu

Ingrediente:

500 g faina fara gluten Dr. Schar
500 ml apa calduta
4 linguri ulei de masline
7 g drojdie uscata
1 lingurita sare , mix seminte
1/2 lingurita zahar

Instructiuni:

Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.

Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtine un aluat destul de moale si lipicios.

Castronul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi, aproximativ 12 ore.

A doua zi se scoate aluatul de la frigider si se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu faina.

Se amesteca cu mixul de seminte, se modeleaza aluatul la marimea vasului in care vom coace painea.

Vasul cu tot cu capac se pun pentru cateva minute in cuptor sa se incalzeasca.

Se pune aluatul in vas, cu tot cu hartia de copt, se acopera cu capac si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, dupa care se scoate capacul si se lasa pana painea se rumeneste.

Painea se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

7. Paine fara gluten cu oregano

Paine fara gluten cu oregano

Reteta creata de Mihai Vasilică

Ingrediente:

350 gr faina fara gluten Schar
350 ml apa calduta
2 linguri de ulei
1 pachet de drojdie fara gluten (drojdie uscata)
oregano, sare
Instructiuni:
Pun in masina de paine Tefal – programul 9 pentru painea fara gluten. In 3 ore este gata.

8. Paine fara gluten cu ou si masline negre

Paine fara gluten cu ou si masline negre

Reteta creata de Nicoleta Mihai

Ingrediente:

350 ml apa calda
350 gr faina Schar Mix B
3 linguri de ulei
un varf de lingura de sare
1 pachet de drojdie fara gluten de 10 gr
Masline negre
Rozmarin
Unsa deasupra cu galbenus de ou

9. Paine fara gluten la tava

Paine fara gluten la tava

Reteta creata de Elena V Elena

Ingrediente:

400 gr faina Schär Mix B
400 ml apă călduță
5g de drojdie uscată
Un praf de sare
2 linguri de ulei

Comentarii 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *