Veti gasi in cele ce urmeaza 9 retete de paine fara gluten gustoase, facute in casa de cititorii Celiaci.ro cu faina Schar fara gluten. >>>
1. Paine fara gluten cu cartofi si rozmarin
Reteta creata de Mandita Natalia
Ingrediente:
2. Paine fara gluten la masina de paine
Reteta creata de Daniela Girigan
Ingrediente:
300 gr apa calduța
3 lgt drojdie uscata
1 lg ulei de măsline
1 lgt sare
1 lgt zahar
3. Paine fara gluten la masina de paine (2)
Reteta creata de Gabriela Matei
Ingrediente:
420 ml apa
2 lingurite drojdie uscata fara gluten
1 lingurita sare
Fac totul la masina de paine cu programul de paine fara gluten si iese perfect!
4. Paine fara gluten cu masline negre si rozmarin
350 ml apa calduta
9 gr drojdie uscata fara gluten
3 linguri de ulei
masline negre
putina sare
rozmarin
5. Baghete fara gluten
Reteta creata de Visescu Mariana
Ingrediente:
1 cană făină Schar Mix It Rustico
1+1/4 cană apă călduță
50 ml ulei
3 ouă medii
10 gr drojdie uscată
1 linguriță oțet
1 linguriță sare
1 linguriță miere
Se amestecă întru un castron făină albă și cea neagră cu drojdia uscată și sarea.
Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați ouăle, apa călduță, uleiul, oțetul și mierea și amestecați cu o lingură până ce aluatul devine omogen.
Ungeți un vas cu ulei și puneți aluatul.
Acoperiți vasul și lăsați să crească 30-40 de minute.
Răsturnați aluatul pe blatul uns cu ulei și formați două baghete care se pun în tavă și se lasă la dospit 20 de minute.
Se adaugă semințe și se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 20 de minute.
6. Paine fara gluten cu mix de seminte
Reteta creata de GeOrgyan Radu
Ingrediente:
500 g faina fara gluten Dr. Schar
500 ml apa calduta
4 linguri ulei de masline
7 g drojdie uscata
1 lingurita sare , mix seminte
1/2 lingurita zahar
Instructiuni:
Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.
Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtine un aluat destul de moale si lipicios.
Castronul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi, aproximativ 12 ore.
A doua zi se scoate aluatul de la frigider si se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu faina.
Se amesteca cu mixul de seminte, se modeleaza aluatul la marimea vasului in care vom coace painea.
Vasul cu tot cu capac se pun pentru cateva minute in cuptor sa se incalzeasca.
Se pune aluatul in vas, cu tot cu hartia de copt, se acopera cu capac si se da la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute, dupa care se scoate capacul si se lasa pana painea se rumeneste.
Painea se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
7. Paine fara gluten cu oregano
Reteta creata de Mihai Vasilică
Ingrediente:
350 ml apa calduta
2 linguri de ulei
1 pachet de drojdie fara gluten (drojdie uscata)
oregano, sare
8. Paine fara gluten cu ou si masline negre
Reteta creata de Nicoleta Mihai
Ingrediente:
350 gr faina Schar Mix B
3 linguri de ulei
1 pachet de drojdie fara gluten de 10 gr
Masline negre
Rozmarin
9. Paine fara gluten la tava
Reteta creata de Elena V Elena
Ingrediente:
400 ml apă călduță
5g de drojdie uscată
Un praf de sare
2 linguri de ulei
Comentarii 3
De lăudat forte bine
de curand mi s-a depistat boala celiaca si nu ma simt prea confortabil
Rețete de inspirat !