Reteta creata de Tara Bucatelor. Ingrediente: 500-600 gr rubarba 1 lingurita muscovado ( optional) 100-150 gr indulcitor 200 gr mix de patiserie Dr. Schar 100 gr unt bio un strop de sare apa rece
Friganele fara gluten
Reteta creata de Dulciuri fel de fel. Ingrediente: 6 felii de paine Schar 1 ou 100ml lapte 1/2 lingurita de scortisoara pudra
Clatite americane fara gluten
Reteta creata de Anason cu lapte. Ingrediente pentru clătite (aprox. 12 bucăţi): 200 gr. făină fără gluten de la Schar 1 linguriţă praf de copt sare 300 ml. lapte* plus extra 1 ou 1 lingură unt topit (opţional)
Cheesecake fara gluten cu lapte de cocos
Reteta creata de Alina Avram. Ingrediente : 150 g de biscuiți digestivi cu ciocolată Dr. Schar 70 g de unt topit 500 g de brânză Philadelphia 120 g de zahăr pudră 400 ml de lapte de cocos 10 g de foi gelatină 1 baton de vanilie cocos și physalis pentru decor
Cheesecake fara gluten cu lavanda si capsuni
Reteta creata de Adelicii. Ingrediente: Pentru blat 250 g biscuiți Maria de la Schar 100 g unt topit (eu am folosit unul cu 80% grăsime) 1/2 linguriță lavandă uscată Pentru cremă 500g brânză proaspătă de vaci 400-600g smântână grasă 2 ouă 4 linguri zahăr nerafinat 10 picături de ulei esențial de lavandă …
Cheesecake fara gluten cu capsuni
Reteta creata de Enjoy Dessert. Ingrediente: Crusta 150 gr biscuiti clasici Maria Dr. Schar 70 gr unt 3 linguri lapte 1 lingura ghimbir razuit Crema 300 gr capsune + 3 linguri zahar 400 ml frisca 200 gr crema de branza + 2 linguri zahar pudra 100 ml lapte 1 lingura suc …
Crumble fara gluten cu rubarba si fructe de padure
Reteta creata de Bucataria familiei mele. Ingrediente: Fructele 450 gr. rubarbă denumită și rabarbăr sau rabarbură sau revent– curățat de coajă și tăiat cubulețe 300 gr. fructe de pădure 1 linguriță extract de vanilie sucul de la 1/2 portocală mare sau 1 mai mică 1 linguriță coajă de portocală 80 …
Prajitura fara gluten pentru copii
Reteta creata de Prajiturici si altele. Ingrediente blat: 4 oua 120g zahar 120g Mix Patisserie Schar Ingrediente umplutura 250g smantana 250g mascarpone 1 lingura sirop agave (sau o lingura zahar) 350g capsune decoratiuni dulci (inimioare, bombonele) frunze menta optional 1 plic intaritor frisca
Tort fara gluten cu capsune si rozmarin
Reteta creata de Biochimist la Cratita. Ingrediente: Blat: 6 oua medii (de la gaini de curte am folosit eu) 120 g zahar tos 80 g Mix Patisserie Dr. Schar (Mix C) 30 g pudra de roscove 20 ml ulei un praf sare Sos de capsune: 400 g capsune (congelate) 50 g …
Mini batoane fara gluten cu portocale
Reteta creata de Biochimist la Cratita. Ingrediente: 500 g faina universala fara gluten (Mix it, Schar) 150 g faina Mix Pan (Mix B) 450 ml apa calduta 10 g drojdie fara gluten Dr. Schar 20 g ulei de floarea soarelui 1 lgt zahar 1 lg indulcitor natural din stevie 1 lg …
Cozonac fara gluten cu portocale
Reteta creata de Enjoy Dessert. Ingrediente: Aluat 450 gr faina fara gluten Dr Schar 15 gr drojdie proaspata 1/4 lingurita sare 2 linguri zahar 200+ ml lapte 2 oua 1 lingurita pudra de portocale 1 lingurita pudra de ghimbir 50 gr unt Umplutura 100 gr ricotta moale 40 gr unt cacao …
Tort fara gluten cu menta si mascarpone
Reteta creata de Arome de poveste. Ingrediente: Ingrediente blat: 100 gr zahar brut 200 gr faina MixIt Universal fara gluten Dr. Schär 20 gr cacao alcalinizata un praf de sare 3/4 lingurita praf de copt stins cu otet de mere 1/2 lingurita bicarbonat stins cu otet de mere 3 oua …