Ingrediente pentru o paine: 650 g Schar Mix B 20 g drojdie proaspata 500 ml apa 1 lingura zahar 2 lingurite sare lapte Instructiuni: Zdrobiti drojdia si combinati-o cu 100 ml apa calduța si zahar. Acoperiti cu o carpa si lasati sa se odihneasca 15 minute. Adaugati faina Schar Mix …
Pagach (paine slovaca umpluta) fara gluten
Ingrediente: Pentru paine: 400 g faina Schar Mix B 100 g faina Schar Mix it! Universal 300 + 100 ml apa 4 + 1 lingurite zahar 1 lingurita sare 30 g unt 10 g drojdie uscata sare, piper Pentru umplutura: 400 g cartofi 50 g cascaval dur, ras 2 linguri …
Paine neagra fara gluten cu seminte de chimen si fenicul
Ingrediente: Pentru paine: 250 g faina Schar Mix B 250 g faina Schar Mix It Dunkel 50 g mamaliga 10 g drojdie uscata 2 lingurite sare aprox. 500 ml apa 1 lingura seminte de fenicul 1 lingura seminte de chimen Pentru decor: seminte de fenicul si chimen Instructiuni: Amesteca faina …
Crackers fara gluten cu mac si susan
Ingrediente: Pentru crackers: 200g faina Schar Mix B 60g unt 1 galbenus 180g smantana 1 lingurita sare ½ lingurita piper Pentru decor: ½ lingurita sare cu ierburi 1 albus mac si susan Instructiuni: Aseaza hartie de copt intr-o tava pentru cuptor. Amesteca galbenusul, faina, untul, smantana, sarea si piperul. Framanta pana …
Chifle „in ghiveci” fara gluten
Ingrediente pentru 4 „ghivece” de 8 cm 450 gr faina Schar Mix It Dunkel 3 lingurite sare ½ lingura trifoi de paine 10 g drojdie uscata 350 + 100 ml apa ulei Instructiuni: Se dizolva drojdia uscata in 100 ml de apa calduta si se lasa sa se odihneasca timp …
Chifle rapide fara gluten cu quark si crema de unt cu paprika
Ingrediente pentru 10 chifle: Pentru aluat: 360 g faina Schar Mix B 250 g branza quark 4 lingurita praf de copt 2 lingurite sare 2 oua diverse ierburi (cimbru, patrunjel, chives, maghiran) sare grunjoasă lapte Pentru untul cu paprika: 100 g unt moale 2 lingurite paprika 1 lingura sare Instructiuni: …
Covrigi Obwarzanki fara gluten
Ingrediente pentru aprox. 7 covrigi: Pentru aluat: 500 g faina Schar Mix B 40 g unt moale 300 ml lapte 30 g + 1 lingura zahăr 10 g sare 2 oua 16 g drojdie proaspata Pentru decor: semințe de mac, rozmarin si alte seminte la alegere Instructiuni: Dizolva drojdia in …
Paine fara gluten pufoasa
350g faina Schar Mix B fara gluten 350 ml apa calduta la 35°c 1 Lingura de ulei de masline (pentru aluat) + 3 Linguri de ulei de masline (pentru ungere) 1 Lingura de zahar 1 lingurita de sare 1 Lingura gelifiant cu fructoza – Dr.Oetker 7g drojdie uscata (un plic) 1-2 …
Paine rustica fara gluten cu seminte | Fara framantare!
Reteta creata de Gourmandelle. Ingrediente: 500 g faina fara gluten Mix Rustic de la Schar 500 ml apa calduta 10g drojdie uscata (Am folosit drojdie de la Schar) 4 Linguri ulei de masline 1 lingurita sare de mare ½ Lingura zahar un pumn de seminte de floarea soarelui crude, rumenite putin …
Paine traditionala cu cartofi fara gluten
Reteta creata de Retetele Mele Dragi. Ingrediente: 1 pliculet drojdie uscata dr. Schar 1 lingurita zahar brut 450 ml apa calduta 200 grame cartofi fainosi fierti, raciti si razuiti pe razatoarea fina 500 grame mix pentru paine rustica fara gluten dr. Schar 1 lingura sare 50 grame fulgi de hrisca …
Paine fara gluten cu branza
Reteta creata de Biochimist la Cratita. Ingrediente: 300 g faina fara gluten pentru paine 5 g drojdie fara gluten Dr. Schar 350 ml apa calduta 200 g branza de vaci (caş) 180 g ardei copt 2 lg ulei masline extravirgin 1 lgt cimbrisor uscat 1 lgt sare Pentru uns: 1 …
Paine rustica fara gluten cu nuci si chimen
Reteta creata de Biochimist la Cratita. Ingrediente: 250g faina pentru paine taraneasca Schar 350 ml apa calduta 5 g drojdie fara gluten Dr Schar 100 g meiz de nuca 1/4 lgt seminte chimen 1/4 lgt zahar 1/2 lgt sare grunjoasa In plus 1 lg faina pentru paine taraneasca extra pentru modelat …