Ingrediente (12 eclere): Pentru coji: 150g făină fără gluten Schar Mix B 125ml lapte 125ml apă 100g unt 5 ouă puțină sare 2 linguri guma de guar Pentru crema: 500ml lapte 100g zahăr 60g făină fără gluten 3 ouă 1 păstaie vanilie 200ml frișcă lichidă Reteta creata de Retete Fara …
Lipii fara gluten
Ingrediente (6 lipii): 200 ml apă calduță 450g făină fără gluten Schar Mix B 80 g unt 10 g praf de copt 1/2 linguriță sare 1 lingurită guma de guar 1 lingură ulei virgin de măsline Reteta creata de Retete Fara Gluten.
Saratele pufoase fara gluten, lactoza si ou
Ingrediente: Pentru aluat: 500g Schar Mix B 1 plic drojdie uscata Schar 1 lingurita sare 1 lingura zahar 1 lingura guma de guar 200g iaurt vegetal 150g branza tartinabil vegana 150ml apa calduta 100ml apa minerala Pentru presarat: 2 linguri seminte de susan 2 linguri seminte de mac felii de …
Cozonac cu nuca si rahat, fara gluten
Ingrediente: Aluat: 400g făină fără gluten Schar Mix B 150ml lapte 150g zahăr 60g unt 3 gălbenușuri 1 esență vanilie 1 coajă rasă de portocală 1 maia Maia: 100g făină fără gluten Schar Mix B 100ml lapte 30g drojdie proaspată 1 lingură miere Umplutura: 300g nucă măcinată 200ml lapte 1 …
Cozonac fara gluten cu rahat si stafide
Ingrediente: Aluat: 500 g făină fără gluten Mix B Schar 250 ml lapte 100 g zahăr 60 g unt 82% grăsime 2 ouă 15 g drojdie proaspătă 1 l-ță miere 1 plic zahăr vanilat esență de vanilie și portocală coaja rasă de la 1/2 portocală si 1/2 lămâie un praf …
Paine fara gluten cu amestec de seminte
Ingrediente: 500 gr faina fara gluten (Mix B Schär) 500 ml apa calda 25 gr drojdie proaspata 1 lingurita sare 1 lingura miere 60 gr amestec de seminte 2 linguri ulei de masline seminte de in pentru ornat Reteta creata de Aby Blajan.
Cozonac cu nuca (fara gluten)
Ingrediente: Aluat: 400 gr faina fara gluten (Mix B Schar) 150 ml lapte 150 gr zahar 60 gr unt (80%) la temperatura camerei 3 galbenusuri esenta vanilie coaja rasa de portocala un praf sare maia Maia: 100 gr faina fara gluten – Mix B Schar 100 ml lapte 30 gr …
Rugelach fara gluten – Croissant cu nuca
Ingrediente (16 buc.): 130 g făina fără gluten Schar Mix B 2 g drojdie uscata 75 g unt rece (82% grăsime) 55 g smântână rece 80 g cremă de brânză esență de vanilie un praf de sare Umplutură: 80 g nucă 80 g merișor uscat 2 lg zahăr un plic …
Melcisori cu scortisoara fara gluten
Ingrediente: 600 g făină fără gluten Mix B (Schär) 100 g zahăr tos 80 g unt (82% grăsime) la temp. camerei 2 ouă 250 ml lapte 25 g drojdie proaspătă 1 lg miere un praf de sare 2 lg faină în plus pt pudrat blatul și întins Umplutură: 120 g …
Tort ecler fara gluten
Ingrediente: 100 ml apă 50 g unt 70 g făină fără gluten Mix B Schar 2 ouă un praf de sare Cremă: 300 ml lapte 2 ouă 30 g amidon 60 g zahăr 100 g unt esență vanilie Pentru ornat deasupra: zahăr pudră Reteta creata de Aby Blajan.
Eclere fara gluten cu crema de vanilie
Ingrediente (aprox. 30 bucăți): Aluat: 190 g făină fără gluten Mix B Schar 100 ml lapte 100 ml apă 100 g unt (80 % grăsime) 4 ouă 20 g zahăr un praf de sare Cremă: 750 ml lapte 150 g zahăr 75 g amidon de porumb 6 gălbenușuri 150 g …
Paine traditionala fara gluten
Ingrediente: 575g faina fara gluten Schar Mix B 1 plic drojdie uscata 4 linguri ulei de masline 200ml lapte 350ml apa calduta 1 lingurita sare Reteta creata de Retete Fara Gluten