Incearca si tu aceste briose cu dovleac, vegane, perfecte pentru acest sezon! Sunt gata in doar 30 de minute! Ingrediente: 1 cana faina Mix C Schar 1 cana ovaz, facut faina la blender 3 Linguri seminte de chia 1/2 cana zahar brun 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2 lingurite scortisoara 1 cana piure de dovleac …
Chec de post cu coacaze rosii
Incearca aceasta reteta festiva de chec de post cu coacaze rosii si bucura-te de un desert rapid, fara zahar si cu o textura pufoasa! Ingrediente: 220 g faina Mix C Schar 100 g fructoza sau stevia pudra, sau zahar dar sa dublati cantitatea in care folositi zahar 1 lingurita praf de copt 1 lingurita bicarbonat de sodiu …
Clafoutis cu afine si visine
Iata cum puteti prepara rapid un desert frantuzesc delicios in varianta vegana (de post) – clafoutis cu afine si visine. Este si fara gluten! Ingrediente: 1/2 cana afine 1/2 cana visine 300 g tofu silken 150 g faina de orez alb sau faina normala de grau 1 Lingura faina Mix C Schar 4 Linguri zahar de cocos sau alt inducitor …
„Carrot Cake” – Prajitura cu morcovi
Astazi vreau sa va arat o varianta sanatoasa si 100% vegana a unui desert clasic: carrot cake / prajitura cu morcovi! Este rapida si super delicioasa! INGREDIENTE: 1 cana morcov ras ⅓ cana ulei vegetal 3 Linguri zahar brun 1 lingurita esenta de vanilie ½ cana lapte de migdale 1 ½ cana faina Schar Mix C …
Blat de tort fara gluten
Ingrediente: Tavă diametru – 23 cm 5 ouă 200 g zahăr 280 g făină fără gluten Mix Patisserie Schar 1 lg esență de vanilie un praf de sare unt sau ulei pentru uns tava Reteta creata de Aby Blajan.
Clafoutis cu lapte de cocos si cirese (fara gluten)
200 ml. lapte de cocos 110 gr faina fara gluten Mix C Patisserie 100 ml. crema/smantana de migdale 4 linguri de zahar pudra 200 gr. cirese (fara samburi) 2 oua 1 lingurita de esenta de vanilie 1 varf de cutit de sare Reteta creata de Hayateria
Mini briose fara gluten cu mac
Ingrediente pentru 24 mini-briose Pentru aluat: 70 g faina Schar Mix C 2 oua 110 g zahar 40 g mac 1 lingura ulei cu gust neutru (floarea-soarelui, de exemplu) 2 linguri iaurt 10 g zahar vanilat 1 lingurita praf de copt Pentru topping: 125 g mascarpone 2 lingurite zahar pudra …
Biscuiti rusesti fara gluten cu alune
Ingrediente: 160 g faina Schar Mix C 110 g unt 70 g zahar pudra 40 g alune macinate 100 g ciocolata neagra Instructiuni: Bate untul la temperatura camerei cu zahar pudra. Adauga alunele treptat impreuna cu faina, pana formezi un aluat ferm. Asaza hartie de copt pe o tava. Preincalzeste …
Chec fara gluten cu fructe de padure
Ingrediente pentru un chec de 20cm diametru: Pentru aluat: 100 g faina Schar Mix C 2 oua 2 linguri apa rece 90 g zahar pudra ½ pastaie de vanilie ½ lingurita praf de copt ½ lingura ulei sare Pentru umplutura: 200 ml smantana lichida 2 lingurite zahar gem de zmeura …
Tort Bundt cu ciocolata
Ingrediente: Pentru aluat: 380 g faina Schar Mix C 4 oua 360 g zahar 3 lingurite praf de copt 1 varf de sare 150 + 20 g unt 200 ml lapte 1 linguri nuci maruntite 11 biscuiti Schar Chocolate O’s Pentru glazura: 100 g ciocolata neagra 5 biscuiti Schar Chocolate …
Negresa fara gluten cu crema de branza
Ingrediente pentru o tava mica de negresa: Pentru negresa: 200 g faina Schar Mix C 4 oua 360 g zahar 250 g unt ½ lingurita vanilie macinata 50 g pudra de cacao, neindulcita Pentru amestecul de crema de branza: 3 linguri faina Schar Mix C 300 g crema de branza …
Negresa fara gluten, de post
200g faina fara gluten Schar Mix C Patisserie (puteti sa folositi faina de grau daca nu aveti intoleranta la gluten) 5 Linguri zahar brun 100g miez de nuca, maruntit 4 Linguri pudra de roscove sau cacao 3 Linguri gem (puteti sa folositi orice gem aveti in casa, eu am folosit gem de prune) 200ml apa minerala …