Reteta creata de Bucataria Urecheatei Ingrediente: 200 g ciocolata neagra 80 g unt 140 g faina universala fara gluten Schar 150 g zahar muscovado (sau zahar alb/indulcitor) 2 oua ½ lingurita praf de copt 1 pastaie de vanilie/1 zahar vanilat in lipsa pastaii 80 g nuci 1 mana de merisoare
Papanasi fara gluten
Reteta creata de Bucataria Urecheatei Ingrediente: 300 g branza slaba de vaci 3 linguri de zahar 1 ou mare semintele de la o pastaie de vanilie 8 linguri faina mix universal fara gluten Schar Pentru finisat pesmet fara gluten (eu l-am obtinut macinand crostini Schar) scortisoara dupa gust zahar brun …
Fursecuri fragede, fara gluten
Reteta creata de Bucataria Urecheatei Ingrediente: 500 gr faina mix universal pentru gatit Schar un pachet unt (la temperatura camerei) 2 galbenusuri 2 linguri de smantana 140 gr de zahar un praf de copt coaja razuita de la 1 portocala + semintele de la o pastaie de vanilie
Rulada fara gluten cu gem
Reteta creata de Retete Timea. Ingrediente: Blat: 6 oua un varf de cutit sare 4 linguri Green Sugar (6 linguri de zahar daca folositi zahar normal) 6 linguri faina Mix it Schar fara gluten Umplutura: 1 borcan de 250 gr gem de caise Sos de afine: 2 linguri afine 2 lingurite …
Vinete pane la cuptor – fara gluten
Reteta creata de Retete Timea. Ingrediente: 1 vanata potrivita sare si piper 2 oua 2,5 linguri faina fara gluten – Mix It Schar fara gluten 6 linguri pesmet din porumb – fara gluten
Clatite fara gluten cu dulceata
Reteta creata de Retete Timea. Ingrediente: 200 gr faina fara gluten – Mix It Schar fara gluten 1 lingurita drojdie Schar 1 lingura fructoza 1 ou 180 ml lapte de orez un varf de sare Pentru sos de mure 100 gr mure 2 lingurite fructoza un pic de ulei pentru uns tigaia
Mini-Tarte fara gluten cu ciocolata si cafea
Reteta creata de Enjoy Dessert. Ingrediente crusta 200 gr banane uscate 2 linguri cocos 100 gr mix universal Dr Schar 80 gr unt Umplutura 150 ml smantana pentru frisca 150 gr ciocolata neagra 3 linguri zahar 2 linguri cafea Bezele cu cocos 3 albusuri 1 praf sare 4 linguri zahar 3 linguri …
Quiche fara gluten cu conopida
Reteta creata de Adelicii. Ingrediente: 1 conopidă medie 7 ouă (de preferință de țară) 170 g parmezan ras 140 g făină fără gluten 1/2 linguriță de turmeric 1 1/2 linguriță praf de copt 1 ceapă albă mare 6-8 frunze de salvie verde o mână de busuioc verde ulei de măsline sare …
Paine fara gluten cu rozmarin
Reteta creata de Culorile din Farfurie. Ingrediente: 350 g faina Mix it Universal Dr. Schar 10 g drojdie fara gluten Dr Schar 350 ml apa calduta 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 1 lingurita sare 1 cremgura de rozmarin tocata
Paine fara gluten cu masline si rosii uscate
Reteta creata de Culorile din Farfurie. Ingrediente: 500g faina Mix it Universal Dr. Schar 1 lingurita de sare 1 lingurita de zahar 25 g drojdie proaspata 450 ml lapte caldut 100 ml ulei de masline 5-6 rosii uscate si murate 10-12 masline feliate
Chifle fara gluten cu gust picant
Reteta creata de Retetele mele dragi. Ingrediente pentru 8 buc. Chifle picante fara gluten: 500 grame faina fara gluten (eu am folosit Mix it! de la dr. Schar) 100 ml ulei de masline 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita chili 1/4 lingurita ghimbir proaspat ras 1 plic drojdie dr. Schar 1 ou …
Colac fara gluten cu rosii uscate si busuioc
Reteta creata de Biochimist la Cratita. Ingrediente: 280g faina universala fara gluten (Mix it, Schar) 200 ml apa calduta 5 g drojdie fara gluten Dr. Schar 15g rosii uscate (4 bucati) 1/2 lgt busuioc uscat 1 lg ulei extravirgin masline 1/2 lgt zahar 1/4 lgt sare