Incearca si tu aceste clatite cu aroma de turta dulce, ideale pentru micul dejun din perioada sarbatorilor de iarna! Sunt delicioase, se fac foarte usor si iti vor parfuma toata casa! 🙂 Ingrediente: 2 banane foarte coapte 2 oua M 1 cana Farina Schar 1 1/2 lingurita praf de copt 1 cana lapte de soia 1 lingurita scortisoara …
Clatite cu avocado
Daca va place avocado la fel de mult cum imi place mie, atunci credeti-ma – trebuie pur si simplu sa incercati aceste clatite cu avocado, in varianta si dulce si sarata! Va veti indragosti cu siguranta! Ingrediente: 2 cani fulgi de ovaz 1/2 cana faina Schar Farina 1 Lingura zahar 1 lingurita praf de …
Clatite fara gluten cu sos de ciocolata facut in casa
Ingrediente: 600 ml lapte 150 g făină fără gluten Farina Schar 2 ouă 40 g unt topit 2 plicuri zahăr vanilat un praf de sare Pentru umplut și ornat: dulceață de cireșe sos de ciocolată fructe proaspete Reteta creata de Aby Blajan.
Galuste poloneze „lenese” fara gluten
Ingrediente: Pentru aluat: 200 g faina Schar Farina 50 g faina Schar Mix B 250 g ricotta 4 oua 1 lingurita tarate de psyllium 1 varf de lingurita coaja de lamaie sare si piper Pentru sos: 5 frunze de salvie proaspata aprox. 50 g unt Instructiuni: Amesteca toate ingredientele pentru …
Placintele fara gluten cu mure si crema de branza
Ingrediente: Pentru aluat: 140 g faina Schar Farina 125 g unt rece 50 g zahar 3 linguri apa rece 1 lingurita tarate de psyllium 1 galbenus Pentru umplutura: 100 g mure 1 lingurita amidon de porumb 1 lingura zeama de lamaie 3 lingurite gem la alegere 80 g crema de …
Clatite pufoase fara gluten cu dulceata si zmeura
Ingrediente pentru 10 clatite: Pentru aluat: 130 g faina Schar Farina 10 g drojdie proaspata 20 g unt 40 g zahar 250 ml lapte 2 oua sare unt (pentru prajit) Pentru servire: dulceata zmeura zahar pudra Instructiuni: Dizolva drojdia in putin lapte caldut. Adauga faina intr-un castron si adauga mixul …
Pierogi umpluti cu legume – fara gluten
Ingrediente: Pentru aluat: 400g faina Schar Farina 2 Linguri faina Schar Mix B 1 ou 1 galbenus 300 ml apa calduta 3 Linguri ulei cu gust neutru (floarea-soarelui, de exemplu) 1 lingurita sare Pentru umplutura: 1 catel de usturoi ½ vanata (cca. 120 g) 1 ardei gras 175 g crema …
Tort fara gluten cu visine si ciocolata – de post
Blat: 300g faina (Am folosit faina fara gluten Schar) 200g zahar brun 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 Lingura otet de mere 5 Linguri cacao 130ml ulei 250ml lapte de soia Strat de visine: 500g visine fara samburi (Am folosit visine congelate) 50g zahar 5 Linguri faina de tapioca Strat de ciocolata: 500ml lapte de cocos (IMPORTANT! …
Quiche fara gluten si fara crusta cu sparanghel
~500g tofu 400ml lapte de soia 150g faina (Am folosit faina fara gluten Farina de la Schar) un manunchi mic de sparanghel (vom folosi cam jumate din el) 1 Lingura tarate de psyllium (sau seminte de in macinate) 4 Linguri marar, tocat 1 ceapa medie, tocata ½ lingurita rozmarin, macinat ½ lingurita piper, macinat ½ lingurita …
Cuburi de branza (fara gluten)
Reteta creata de Biochimist la Cratita. Ingrediente: 1 kg branza dulce de vaci 2 oua intregi + 2 galbenusuri 60 g smantana 50 g faina fara gluten (Farina de la Schar am folosit eu/amidon de porumb 50 g cascaval 50 g ardei gras 50 g masline verzi (fara sambure, taiate felii) …
Tort fara gluten cu visine si ciocolata
Reteta creata de Biochimist La Cratita. Ingrediente: Blat: 3 oua mari 40 g indulcitor natural din stevia (pulbere) 40 g mix universal Farina 10 g cacao 1 praf sare Piure + jeleu de visine: 500 g visine congelate (fara samburi) 100 g indulcitor natural 6 foi de gelatina Crema de frisca: …
Clatite fara gluten cu portocale si miere
Reteta creata de Ce a mai gatit Timea. Ingrediente: 1 ou mare un varf de sare 1 lingura indulcitor stevia coaja rasa de la o portocala coaja rasa de la 1/2 lamaie 7 linguri faina fara gluten Schar Farina 1 lingurita praf de copt 300 ml apa minerala Pentru servit: 2-3 …