Ingrediente pentru 4 „ghivece” de 8 cm
- 450 gr faina Schar Mix It Dunkel
- 3 lingurite sare
- ½ lingura trifoi de paine
- 10 g drojdie uscata
- 350 + 100 ml apa
- ulei
Instructiuni:
- Se dizolva drojdia uscata in 100 ml de apa calduta si se lasa sa se odihneasca timp de 10 minute.
- Combinati faina cu 3 lingurite sare si ½ lingura de trifoi de paine. Adaugati amestecul in mixul de drojdie cu apa impreuna cu apa ramasa si amestecati pana se formeaza un aluat omogen, ce se dezlipeste usor de marginile castronului. Atentie: Acest pas poate dura 5-7 minute.
- Ungeti aluatul cu ulei si lasati la frigider 4 ore.
- Taiati cercuri mici din hartie de copt si acoperiți baza ghivecelor de flori. Acoperiti si peretii ghivecelor cu benzi de hartie de copt.
- Scoateti aluatul din frigider si lasati-l la crescut inca o ora la temperatura camerei.
- Preincalziti cuptorul la 200° C. Imparte aluatul in 4 si asaza-l in ghivece, presand.
- Lasa aluatul din ghivece sa creasca timp de inca 30 de minute.
- Pune la cuptor. Umple un vas rezistent la caldura cu apa si asaza-l pe raftul de jos al cuptorului, langa ghivece.
- Dupa 10 minute de coacere, redu temperatura cuptorului la 180° C. Continua sa coci timp de inca 30 de minute.
- Lasa chiflele sa se raceasca inainte sa le scoti din ghivece. Serveste chiflele in ghiveci, dar nu inainte sa scoti hartia de sub.