Ingrediente pentru 10 chifle:
Pentru aluat:
- 360 g faina Schar Mix B
- 250 g branza quark
- 4 lingurita praf de copt
- 2 lingurite sare
- 2 oua
- diverse ierburi (cimbru, patrunjel, chives, maghiran)
- sare grunjoasă
- lapte
Pentru untul cu paprika:
- 100 g unt moale
- 2 lingurite paprika
- 1 lingura sare
Instructiuni:
- Scoateti untul din frigider, tapetati o tava cu hartie de copt si preincalziti cuptorul la 160° C cu ventilatie.
- Taiati fin doua frunze de cimbru, patrunjel, chives si maghiran.
- Amestecati faina Mix B cu praf de copt si sare, adaugati branza quark, ouale si ierburile taiate la final.
- Formati mici chifle si asezati-le pe tava de copt. Daca aluatul este prea lipicios, ungeti hartia de copt cu putin ulei.
- Crestati coca, ungeti cu lapte si presarati sare grunjoasa.
- Bagati la cuptor pentru 25 de minute.
- Intre timp, amestecati untul (care ar trebui sa fie la temperatura camerei acum) cu sare si paprika.
- Cat se racesc chiflele, lasati untul cu paprika la frigider.
Nota: Nu este nevoie sa lasati aluatul la crescut. Chiflele se coc imediat dupa ce aluatul este gata. Sunt ideale alaturi de un aperitiv.
Sfat: Puteti adauga putin chives sau patrunjel in crema de unt pentru a-i spori gustul.