Ingrediente:
Pentru chili:
- 1 ceapa mare
- 1 catel de usturoi
- 2 lingurite paprika iute
- 1 ardei iute
- 500 g carne de vita tocata
- 50 g rosii uscate
- 2 conserve de rosii de 400 gr fiecare
- ½ bat de scortisoara
- 1 conserva de fasole rosie
- ulei, sare, piper
- 1 frunza de dafin
Pentru 6 lipii:
- 360 g faina Schar Mix B
- 5 g drojdie uscata
- 200 ml apa calduta
- 100 ml smantana pentru gatit
- putin ulei
- 1 lingurita sare
Instructiuni:
- Curata ceapa si usturoiul. Taie-le in cubulete mici si soteaza-le in ulei pana se inmoaie.
- Adauga paprika iute, ardeiul iute si piperul.
- Adauga carnea tocata si prajeste totul, amestecand.
- Adauga rosiile uscate si muta intr-o oala impreuna cu rosiile la conserva, batul de scortisoara si frunza de dafin.
- Umple o conserva goala de rosii cu apa si adaug-o peste amestecul de carne.
- Fierbe chili-ul si lasa-l sa scada pe foc mic timp de 60 minute.
- Dupa cele 60 de minute, strecoara fasolea in apa si adaug-o in chili si las-o pe foc mic timp de inca 30 de minute.
- Pregateste lipiile. Dizolva drojdia in apa calduta si amesteca cu smantana pentru gatit, faina, uleiul si sarea pana ce se formeaza un aluat moale.
- Imparte aluatul in 6 bucati egale si intinde-le ca pe niste clatite.
- Asaza aluaturile pentru lipii intr-o loc caldut, acoperite cu un prosop de bucatarie si lasa-le timp de 30 de minute.
- Incalzeste o tigaie de teflon, unge-o cu putin ulei si coace fiecare lipie cate 4 minute pe fiecare parte.
- Lipiile se servesc calde, alaturi de chili.
Sfat: Aceste lipii merg foarte bine si cu goulash sau alte preparate pe baza de carne.