Ingrediente pentru aprox. 7 covrigi:
Pentru aluat:
- 500 g faina Schar Mix B
- 40 g unt moale
- 300 ml lapte
- 30 g + 1 lingura zahăr
- 10 g sare
- 2 oua
- 16 g drojdie proaspata
Pentru decor:
- semințe de mac, rozmarin si alte seminte la alegere
Instructiuni:
- Dizolva drojdia in putin lapte caldut si amesteca cu faina Mix B si restul ingredientelor pentru aluat. Framanta pana obtii un amestec omogen. Lasa aluatul sa se odihneasca o ora.
- Impartiti aluatul in bilute de 60 gr fiecare. Rotiti aceste bilute pana obtineti fasii ca niste „suvite”.
- Impletiti cate doua suvite pana formati un covrig.
- Lasati covrigii obwarzanki deja impletiti sa creasca timp de 30 de minute.
- Preincalziti un cuptor cu ventilatie la 180° C.
- Incalziti apa intr-o oala cu 1 lingura de zahăr si imediat ce ajunge la fierbere, adaugati in apa fiecare inel de aluat timp de 1-2 minute.
- Scoateti inelele de aluat cu un polonic, lasati-le sa se scurga putin si adaugati-le pe tava de copt.
- Dupa ce ati scos toti covrigii din apa, presarati-i cu mac, rozmarin si semintele preferate si coceti-i timp de aprox. 20 minute pe raftul de jos al cuptorului. Verificati din cand in cand sa nu se arda.
Comentarii 1
Cand oferiti o reteta care sa aiba si rezultat,oferiti o complet,cu ordinea ingredientelor,timpii,precizati daca unt moale sau topit…mai ales la.aluaturi fara gluten.Sunt curioasa daca acesti covrigi au iesit cuiva !!!