Ingrediente:
Pentru aluat:
- 280 g faina Schar Mix it! Universal
- 2 oua
- 150 ml apa
- putin ulei
- nucsoara
- sare
Pentru sos:
- 1 ceapa
- 1 lingura unt
- 2 linguri ulei
- 3 fasii mai groase de bacon
- 150 ml smantana pentru gatit
Instructiuni:
- Condimenteaza faina cu sare si nucsoara.
- Amesteca apa cu ouale si adauga faina condimentata pana ce aluatul face bule si nu se mai formeaza cocoloase. Lasa sa se odihneasca timp de cateva minute.
- Intre timp, taie ceapa in unele subtiri. Topeste 1 lingurita de unt si o lingura de ulei intr-o tigaie si prajeste inelele de ceapa pana devin aurii.
- Taie baconul in cubulete. Incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mai mare si soteaza.
- Pune apa la fiert intr-o cratita.
- Taie aluatul in fasii mici si adauga-le in apa. Scoate-le din apa imediat ce se ridica la suprafata.
- Adauga galustele in tigaia cu bacon sotat si continua sa sotezi la foc mic.
- Adauga smantana pentru gatit si presara cu cascaval deasupra. Lasa sosul sa se reduca.
- Serveste cu ceapa prajita.