Ingrediente pentru 12 galuste:
Pentru galuste:
- 800 g cartofi
- 3 linguri malai
- 260 g faina Schar Mix It! Universal
- 60 g unt
- 2 oua
- sare
- 12 caise mai mici
- 12 cuburi de gheata
Pentru pesmet:
- 140 g unt
- 100 g pesmet Schar Pan Grati
- zahar
Instructiuni:
- Scoate untul din frigider si lasa-l sa ajunga la temperatura camerei.
- Fierbe cartofii cu coaja in apa cu sare pana devin moi.
- Intre timp, spala caisele si taie-le pe mijloc.
- Inlocuieste samburele fiecarei caise cu un cub de zahar.
- Curata cartofii si lasa-i sa se raceasca putin.
- Preseaza cartofii (calzi inca) printr-o sita intr-un castrol. Adauga faina, untul, malaiul, ouale si un praf de sare si framanta pana se creeaza un aluat.
- Inveleste fiecare caisa in aluat si „inchide-l” in toate partile.
- Fierbe galustele in apa cu sare timp de 12 minute.
- Coace pesmetul in putin unt. De indata ce incepe sa se maroneasca, indeparteaza de pe foc si lasa sa se raceasca.
- Dupa ce galustele sunt gata, intinde-le prin amestecul de pesmet si serveste-le calde.