Ingrediente:
Pentru aluat:
- 200 g faina Schar Farina
- 50 g faina Schar Mix B
- 250 g ricotta
- 4 oua
- 1 lingurita tarate de psyllium
- 1 varf de lingurita coaja de lamaie
- sare si piper
Pentru sos:
- 5 frunze de salvie proaspata
- aprox. 50 g unt
Instructiuni:
- Amesteca toate ingredientele pentru aluat si framanta-le pana obtii o compozitie fina si uniforma.
- Intr-o oala, adauga apa cu sare si adu la fierbere.
- Presara putina faina pe blatul de lucru si intinde luatul in fasii groase de 2-3 cm.
- Presara putina faina pe un cutit si taie aluatul in cubulete cat un gnocchi.
- Adauga galustele rezultate in apa care fierbe, pe rand.
- De indata ce se ridica la suprafata, asteapta 1 minut si scoate-le cu o spumiera.
- Topeste untul intr-o tigaie, adauga salvia si amesteca timp de 1 minut.
- Adauga galustele, prajeste-le putin in untul cu salvie si serveste cu salvie proaspata.
Sfat: Untul amestecat cu pesmet sau sosul de legume se potrivesc la fel de bine cu aceste galuste poloneze.