Ingrediente pentru o tava de 20×30 cm:
- 400 g paine alba, veche
- 400 g rosii
- 250 g branzeturi la alegere
- 1 ceapa mica
- 50 g bacon
- busuioc
- sare
- piper
- paprika
- 2 oua
- 250 ml lapte
- putin unt
Instructiuni:
- Preincalzeste cuptorul la 180° C cu caldura de sus si de jos.
- Taie painea, rosiile si branzeturile in felii. Taie ceapa si baconul in cubulete.
- Unge a tava adanca cu unt si asaza painea, rosiile si branzeturile in straturi.
- Presara frunze de busuioc si cubuletele de ceapa si bacon deasupra. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
- Amesteca ouale cu laptele si asezoneaza cu sare, piper si paprika. Toarna amestecul lichid peste ingredientele din tava.
- Coace timp de 40 de minute pe penultimul raft al cuptorului.
Sfat: Dupa coacere, porneste functia de broiler a cuptorului timp de 3 minute. Astfel, gratinul se va auri.