Ingrediente:
Pentru langos:
- 250 g faina Schar Mix it! Universal
- 250 g faina Schar Mix B
- 32 g drojdie proaspata
- 250 ml apa calduta
- 100 ml lapte caldut
- 2 lingurite zahar
- ulei de floarea-soarelui
Pentru topping:
- 200 g smantana
- 140 g iaurt slab
- 1 catel de usturoi
- ½ pahar de rosii uscate murate
- 3 cepe verzi
- 5 lingurite cascaval afumat ras
- 1 mana de chives
- sare si piper
Instructiuni:
- Pentru topping, taie chives si catelul de usturoi fin si amesteca-le cu smantana si iaurtul. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si lasa amestecul la frigider pentru cel putin o ora.
- Pentru aluatul de langos, incalzeste laptele putin, dupa care adauga drojdia maruntita si zaharul.
- Incalzeste apa, amestec-o cu sarea si faina Mix it si Mix B. Adauga si amestecul lichid de drojdie si framanta viguros.
- Unge aluatul rezultat cu ulei de floarea-soarelui pentru a nu se lipi de marginile castronului.
- Lasa aluatul sa creasca timp de o ora intr-un loc caldut.
- Taie ceapa verde si rosiile uscate.
- Intr-o tigaie mare, incalzeste ulei de floarea-soarelui din belsug. Ia bucatele mici din aluat si intinde-le pana obtii niste painici plate. Atentie: marginile ar trebui sa fie putin mai groase decat mijlocul painicilor.
- Pune cate o painica in uleiul incins si prajeste timp de 1-2 minute pe fiecare parte sau cat este nevoie pentru a se auri frumos pe ambele parti.
- Scurge de ulei pe un prosop de bucatarie si adauga topping-ul cat langosii sunt calzi.
- Presara ceapa verde, rosii si cascavalul afumat ras.