Reteta creata de bucate-aromate.ro.
Ingrediente
- 500 g făină ( am folosit Mix Patisserie de la Schar)
- 10 g drojdie drojdie uscată fără gluten de la Schar (sau15 g de drojdie proaspătă)
- 120 g zahăr
- 200 ml de apă
- coaja rasă de la o lămâie
- 1 vârf de cuţit de şofran (opţional)
- 50 ml de ulei
- un praf de sare
umplutura
- 200 g miez de nucă
- 60 g zahăr (am folosit zahăr brut muscovado)
- 1 linguriţă de scorţişoară
- ½ sticluţă esenţă de rom
siropul
- 200 ml de apă
- 70 g zahăr
- 1 linguriţă de scorţişoară
- ½ sticluţă esenţă de rom
în plus
- 2-3 linguri de făină pentru presărat blatul de lucru
- zahăr pudră pentru decor