Ingrediente pentru 24 mini-briose
Pentru aluat:
- 70 g faina Schar Mix C
- 2 oua
- 110 g zahar
- 40 g mac
- 1 lingura ulei cu gust neutru (floarea-soarelui, de exemplu)
- 2 linguri iaurt
- 10 g zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
Pentru topping:
- 125 g mascarpone
- 2 lingurite zahar pudra pentru glazurat
- 100 g afine
Instructiuni:
- Pune hartiute pentru briose intr-o tava speciala pentru briose. Preincalzeste cuptorul la 180° C cu ventilatie.
- Bate zaharul, zaharul vanilat si ouale pana obtii o spuma aerata de culoare galben deschis.
- Amesteca faina Mix C cu semintele de mac si praf de copt si adauga uleiul si iaurtul.
- Umple hartiutele pentru briose cu aluatul.
- Coace timp de 8 minute pe raftul de jos al cuptorului si lasa-le sa se raceasca.
- Pentru topping, amesteca mascarpone cu 2 lingurite de zahar pudra pana obtii o crema. Adauga topping-ul deasupra brioselor folosind un pos pentru ornat cu capat in forma de stea. Presara afine si serveste.