Ingrediente:
Pentru paine:
- 400 g faina Schar Mix B
- 100 g faina Schar Mix it! Universal
- 300 + 100 ml apa
- 4 + 1 lingurite zahar
- 1 lingurita sare
- 30 g unt
- 10 g drojdie uscata
- sare, piper
Pentru umplutura:
- 400 g cartofi
- 50 g cascaval dur, ras
- 2 linguri chives
Pentru decor:
- ceapa verde
Instructiuni:
- Amesteca 300 ml apa, 4 lingurite de zahar, 1 lingurita de sare si 30 g unt intr-o oala. Adu la gradul de fierbere pe foc mare, apoi lasa sa se raceasca pana devine caldut.
- Amesteca drojdia uscata, 100 ml apa calduta si 1 lingurita zahar. Pune deoparte.
- Amesteca cele 2 tipuri de faina intr-un castron. Adauga treptat amestecul de apa cu unt si cel de drojdie in timp ce amesteci continuu.
- Framanta aluatul timp de 7 minute, preferabil cu un mixer.
- Atunci cand aluatul este fin si se desprinde de marginile castronului cu usurinta, scoate-l din castron, unge-l cu putin ulei si adauga-l inapoi in castron. Lasa-l sa se odihneasca timp de 45 minute.
- Preincalzeste cuptorul la 180° C cu ventilatie.
- Curata cartofii si taie-i in cubulete de 1 cm. Fierbe-i timp de 15 minute. Scurge-i si lasa-i sa se raceasca putin.
- Pune cartofii inapoi in oala. Adauga cascavalul si chives taiate. Asezoneaza cu sare si piper.
- Imparte aluatul in 2 jumatati egale. Intinde prima jumatate cu un sucitor si pune-o intr-o tava de cuptor potrivita, tapetata cu hartie de copt. Adauga umplutura de cartofi pe deasupra, lasand 2 cm liberi la margini.
- Intinde si a doua jumatate de aluat, pune-o deasupra celeilalte si apasa marginile pentru a se lipi. Inteapa aluatul cu o furculita.
- Acopera painea rezultata cu un prosop de bucatarie si las-o sa creasca timp de 30 minute.
- Coace 35 minute pe raftul de jos al cuptorului si serveste cu feliute de ceapa verde.
Sfat: Puteti umple aceasta paine si cu varza murata.