Ingrediente:
Pentru paine:
- 250 g faina Schar Mix B
- 250 g faina Schar Mix It Dunkel
- 50 g mamaliga
- 10 g drojdie uscata
- 2 lingurite sare
- aprox. 500 ml apa
- 1 lingura seminte de fenicul
- 1 lingura seminte de chimen
Pentru decor:
- seminte de fenicul si chimen
Instructiuni:
- Amesteca faina Mix B, Mix It Dunkel si sarea si presara drojdia uscata si mamaliga pe deasupra.
- Adauga apa treptat si amesteca pana se formeaza un aluat.
- Framanta pentru 3 minute (manual sau cu mixerul electric).
- Adauga semintele si continua sa framanti.
- Adauga putina faina peste aluat si lasa la crescut 4-6 ore la temperatura camerei.
- Intre timp, asaza hartie de copt intr-o tava. Nota: aceasta paine este foarte potrivita intr-o tava de paine.
- Preincalzeste cuptorul la 160° C cu ventilatie.
- Dupa ce a terminat de crescut, mai framanta putin aluatul cu mana, apoi asaza-l in tava de paine si presara seminte din belsug.
- Coace painea timp de 50 de minute pe raftul de jos al cuptorului.
Sfat: Coace intotdeauna painea fara gluten in cuptor cu ventilatie, pe raftul cel mai de jos.