Reteta creata de Retetele Mele Dragi.
Ingrediente:
- Pentru aluat:
- 250 grame faina fara gluten (Mix B de la dr. schar)
- 2 galbenusuri
- 1 plic drojdie de la dr. Schar
- semintele de la 1 pastaie vanilie
- 1 lingurita coaja portocala netratata rasa fin
- 100 ml lapte caldut
- 1 varf cutit sare
- 85 grame unt moale
- 50 grame zahar
- Pentru umplutura:
- 125 grame smantana (20 % grasime am folosit eu)
- 50 grame stafide hidratate 4 ore in apa cu esenta de rom, apoi scurse bine
- 35 grame amidon de porumb (se poate inlocui cu 50 grame faina fara gluten)
- 2 oua
- un varf cutit sare
- semintele de la 1 pastaie vanilie
- 1 lingurita coaja de portocala bio netratata rasa fin
- 50 grame zahar
- Pentru finisare
- ou batut pentru uns pasca
- 1 cubulet unt pentru uns tava