Ingrediente:
Pentru aluat:
- 400g faina Schar Farina
- 2 Linguri faina Schar Mix B
- 1 ou
- 1 galbenus
- 300 ml apa calduta
- 3 Linguri ulei cu gust neutru (floarea-soarelui, de exemplu)
- 1 lingurita sare
Pentru umplutura:
- 1 catel de usturoi
- ½ vanata (cca. 120 g)
- 1 ardei gras
- 175 g crema de branza
- 3 Linguri cascaval dur, ras
- unt
Instructiuni:
- Amesteca Farina, Mix B, albusul apa, sarea si o lingura de ulei pentru a forma aluatul. Framanta pana devine omogen.
- Infasoara aluatul in folie si pune la frigider.
- Taie un catel de usturoi in felii subtii si soteaza in ulei. Taie ardeiul si vanata in cubulete si adauga-le in tigaie. Condimenteaza cu sare si piper.
- De indata ce legumele se inmoaie, ia tigaia de pe foc.
- Lasa legumele gatite sa se raceasca, dupa care amesteca-le cu crema de branza si cascavalul ras.
- Pune o cratita cu multa apa pe foc, sa fiarba. Adauga sare.
- Intinde aluatul cu un sucitor pe masa presarata cu faina. Decupeaza cercuri cu un pahar de diametru 8-10 cm.
- Unge o jumatate din fiecare cerc de aluat cu apa si adauga o lingurita de umplutura in mijloc. Impatureste in jumate (in forma de semiluna) si apasa aluatul pentru a se lipi.
- Fierbe pierogi pe reprize. Dupa ce se ridica la suprafata apei, asteapta 2 minute si apoi scurge-i cu o spumiera si scoate-i.
- Serveste cu unt topit.