Ingrediente:
Pentru aluat:
- 140 g faina Schar Farina
- 125 g unt rece
- 50 g zahar
- 3 linguri apa rece
- 1 lingurita tarate de psyllium
- 1 galbenus
Pentru umplutura:
- 100 g mure
- 1 lingurita amidon de porumb
- 1 lingura zeama de lamaie
- 3 lingurite gem la alegere
- 80 g crema de branza
- 2 linguri sirop de artar
Pentru crusta:
- 1 ou
- 50 ml lapte
- sare
- zahar brun
Instructiuni:
- Amesteca faina cu taratele de psyllium si zaharul intr-un castron.
- Taie untul rece in cubulete si amesteca-l cu celelalte ingrediente.
- Adauga apa rece treptat pentru a impiedica aluatul sa devina foarte moale.
- Presara putina faina pe blatul de lucru si pune aluatul pe masa. Aplatizeaza-l in forma de dreptunghi cu ajutorul unui sucitor. Impatureste patea din stanga si din dreapta pentru a crea trei straturi suprapuse. Aplatizeaza-l din nou cu sucitorul si repeta pasul anterior de trei ori in total.
- Acopera aluatul cu folie si lasa-l o ora in frigider.
- Pentru umplutura, gateste putin murele si zeama de lamaie timp de 3 minute. Adauga amidonul, gemul, siropul de artar si crema de branza.
- Preincalzeste cuptorul la 180° C cu ventilatie. Intinde aluatul pentru ultima oara cu sucitorul si taie-l in patratele de 10cm x 10cm.
- Pune putina umplutura in fiecare patratel, unge marginile cu apa si impatureste in forma de triunghi. Apasa marginile pentru a se lipi. Pune placintelele rezultate in congelator timp de 10 minute pentru a evita sa se deschida pe perioada coacerii.
- Bate oul cu lapte si sare. Unge placintelele cu acest amestec si presara zahar brun peste.
- Coace timp de 10-20 minute pe raftul de jos al cuptorului.
Sfat: Placintelele vor iesi putin sfaramicioase. Este recomandat sa le serviti pe farfurii sau servetele.