Ingrediente:
Pentru aluat:
- 380 g faina Schar Mix C
- 4 oua
- 360 g zahar
- 3 lingurite praf de copt
- 1 varf de sare
- 150 + 20 g unt
- 200 ml lapte
- 1 linguri nuci maruntite
- 11 biscuiti Schar Chocolate O’s
Pentru glazura:
- 100 g ciocolata neagra
- 5 biscuiti Schar Chocolate O’s
Instructiuni:
- Preincalzeste cuptorul la 160° C cu ventilatie.
- Topeste 20 g de unt si unge o tava pentru tort Bundt. Presara nuci macinate in tava si roteste-o pentru a distribui bucatile uniform si pentru a se lipi de margini. Pune tava in frigider.
- Desfa 11 biscuiti Chocolate O’s. Scoate-le umplutura si pune-o intr-un castron. Faramiteaza biscuitii.
- Bate ouale impreuna cu zaharul cu un mixer pana obtii o spuma.
- Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron si adauga amestecul de ou cu zahar treptat.
- Topeste restul de unt si amesteca-l cu laptele si bucatelele de biscuiti, apoi adauga-l peste restul compozitiei.
- Umple forma de tort Bundt cu aluat si coace timp de o ora pe raftul de jos al cuptorului. Testeaza daca tortul este gata cu ajutorul unui betisor de lemn.
- Scoate tortul din cuptor si lasa-l sa se raceasca.
- Topeste ciocolata la bain marie, toarn-o peste tort si decoreaza cu restul biscuitilor faramitati.