Amandina fără gluten
Amandina fara gluten este o reinterpretare a clasicei prăjituri românești, adaptată pentru cei care urmează o dietă fără gluten. Gustul de ciocolată și crema fină rămân la fel de savuroase, iar textura pufoasă te va cuceri de la prima felie!
Ingrediente
Blat
- 4 ouă
- 140 g făină fără gluten Mix C Patisserie Schär
- 160 g zahăr
- 15 g cacao
- ½ linguriță praf de copt
- 2 linguri apă
- 2 linguri ulei
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Un praf de sare
Cremă
- 300 g smântână pentru frișcă (30% grăsime)
- 300 g ciocolată neagră (52% cacao)
- 50 g unt (80% grăsime)
- 1 lingură esență de rom
Sirop
- 300 ml apă
- 100 g zahăr
- 1 lingură esență de rom
Glazură
- 100 g ciocolată neagră (52% cacao)
- 100 g smântână pentru frișcă (30% grăsime)
Rețetă creată de Aby Blajan.
Mod de Preparare
Pentru instrucțiunile complete și pașii de preparare, urmărește rețeta originală disponibilă în linkul acesta. Poftă bună!