Amandine fără gluten, fără zahăr
Aceste prăjituri clasice românești, cu blat pufos, cremă bogată de cacao și unt, apoi glazurate cu ciocolată, capătă o nouă viață în varianta fără gluten. Înlocuirea zahărului cu îndulcitor face din această rețetă o alegere mai prietenoasă pentru persoanele care își doresc să reducă aportul de zahăr.
Ingrediente
Blat
- 6 ouă
- 160 g făină Schär Bread Mix
- 1 linguriță praf de copt
- 2 linguri cacao
- 1 praf de sare
- 140 g îndulcitor Green Sugar
- 2 linguri ulei vegetal
Cremă (*)
- 100 ml lapte
- 2 linguri cacao
- 2 linguri făină Schär
- 200 g unt (65% grăsime)
- 75 g îndulcitor Green Sugar
- 1 linguriță esență de rom
Sirop
- 100 ml apă
- 50 g îndulcitor Green Sugar
- 2 linguri esență de rom
- Semințele de la ½ păstaie de vanilie
Decor
- 100 g ciocolată neagră fără zahăr
- 2-3 linguri din cremă (*)
Rețetă creată de Madeline’s Cuisine.
Mod de Preparare
Pentru instrucțiunile pas cu pas privind coacerea blatului, pregătirea cremei și asamblarea prăjiturilor, vizitează rețeta originală.
Poftă bună!