carrot cake prajitura cu morcovi

Carrot Cake fără gluten – Prăjitură fără gluten cu morcovi

Astăzi vreau să vă arăt o variantă sănătoasă și 100% vegană a unui desert clasic: carrot cake fără gluten / prăjitură fără gluten cu morcovi! Este rapidă și super delicioasă!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 1 cană morcov ras
  • ⅓ cană ulei vegetal
  • 3 linguri zahăr brun
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • ½ cană lapte de migdale
  • 1 ½ cană făină Schar Mix C
  • ½ cană alune mărunțite
  • ½ linguriță praf de copt
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • ½ linguriță nucșoară măcinată
  • ½ linguriță ghimbir măcinat
  • ½ linguriță sare
  • 4 curmale Medjool

Pentru glazură vegană:

  • 225 g cremă de brânză vegană
  • 2 lingurițe suc de lămâie
  • 1 linguriță vanilie
  • ½ cană zahăr pudră

Reteta a fost creată de Gourmandelle.com.
Vezi rețeta completă aici

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *