Carrot Cake fără gluten – Prăjitură fără gluten cu morcovi
Astăzi vreau să vă arăt o variantă sănătoasă și 100% vegană a unui desert clasic: carrot cake fără gluten / prăjitură fără gluten cu morcovi! Este rapidă și super delicioasă!
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 1 cană morcov ras
- ⅓ cană ulei vegetal
- 3 linguri zahăr brun
- 1 linguriță esență de vanilie
- ½ cană lapte de migdale
- 1 ½ cană făină Schar Mix C
- ½ cană alune mărunțite
- ½ linguriță praf de copt
- ½ linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- ½ linguriță nucșoară măcinată
- ½ linguriță ghimbir măcinat
- ½ linguriță sare
- 4 curmale Medjool
Pentru glazură vegană:
- 225 g cremă de brânză vegană
- 2 lingurițe suc de lămâie
- 1 linguriță vanilie
- ½ cană zahăr pudră
Reteta a fost creată de Gourmandelle.com.
Vezi rețeta completă aici