Chifteluțe de legume fără gluten (aperitive)
Dacă vrei să aduci un plus de savoare și sănătate meselor tale, încearcă chifteluțele de legume fără gluten! Aceste mici delicii, preparate din cartofi, morcov, sfeclă și dovlecel, sunt condimentate perfect și învelite într-un strat crocant de pesmet fără gluten. Rezultatul? Un aperitiv ușor, aromat și plin de gust care te va cuceri la prima mușcătură!
Ingrediente
- 1 kg cartofi (cântăriți în coajă)
- 1 morcov (120 g, cântărit cu tot cu coajă)
- 1 sfeclă fiartă (400 g după răzuire)
- 1 dovlecel mic (100 g, cântărit după răzuire și stoarcere)
- 5 căței de usturoi
- 40 g pesmet fără gluten (plus extra pentru tăvălit chiftelele)
- 15 g fulgi de drojdie uscată inactivă
- 5 g sare grunjoasă
- 1/2 linguriță piper măcinat
- 1 linguriță cimbru uscat
- 2 linguri de pătrunjel uscat
Rețetă creată de Biochimist la Cratita.
Mod de preparare
Pentru instrucțiunile complete și pașii de gătire, urmărește rețeta originală. Poftă bună! Vezi rețeta completă aici