Cozonac cu nucă (fără gluten)
Dacă îți dorești un cozonac pufos și aromat, adaptat pentru o dietă fără gluten, Cozonac cu nucă (fără gluten) este alegerea perfectă. Textura pufoasă, gustul intens de nucă și aromele irezistibile de portocală și rom îți vor aminti de cozonacul tradițional.
Ingrediente
Aluat
- 400 g făină fără gluten (Mix B Schär)
- 150 ml lapte
- 150 g zahăr
- 60 g unt (80%), la temperatura camerei
- 3 gălbenușuri
- Esență de vanilie
- Coajă rasă de portocală
- Un praf de sare
- Maia (detalii mai jos)
Maia
- 100 g făină fără gluten (Mix B Schär)
- 100 ml lapte
- 30 g drojdie proaspătă
- 1 lingură miere
Umplutură
- 300 g nucă măcinată
- 200 ml lapte
- 1 lingură cacao
- 2 linguri miere
- 100 g zahăr
- Esență de rom
- Coajă rasă de portocală
Pentru uns deasupra
- 1 gălbenuș
- 2 linguri lapte
Rețetă creată de Aby Blajan.
Mod de Preparare
Pentru instrucțiunile pas cu pas, modul de asamblare și toate trucurile necesare pentru a obține un cozonac fără gluten perfect, urmărește rețeta originală.
Poftă bună!