3-piersici-fara-gluten

Piersici de post (fără gluten)

Dacă ești în căutarea unui desert de post, sănătos și 100% fără gluten, această rețetă creată de Biochimist la Cratita este alegerea ideală! Inspirată de bucătăria de post, rețeta îți oferă un aluat ușor și aerat, o umplutură decadentă și un decor surprinzător, pentru a transforma orice masă de post într-o experiență culinară de neuitat.


Ingrediente

Aluat:

  • 150 ml aquafaba (zeama de la o conservă de năut)
  • 150 g zahăr pudră
  • 500 g făină mix patiserie Schar
  • 1 plic zahăr Bourbon
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță oțet
  • 150 g ulei de palmier
  • 1/8 linguriță sare

Umplutură:

  • 220 g lapte de cocos (din conservă)
  • 50 g zahăr pudră
  • 65 g ciocolată de post (81% cacao)
  • 30 g cacao
  • 30 g miez de nucă tocat

Decor:

  • 1 morcov ras
  • Coaja de la o portocală
  • 2 linguri zahăr (+ extra pentru tăvălit)
  • 1 sfeclă mică rasă

Pentru instrucțiuni complete și pașii de preparare, te invităm să accesezi rețeta originală:

Vezi rețeta completă aici

Poftă bună și bucură-te de această delicatesă de post, fără gluten!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *