Piersici de post (fără gluten)
Dacă ești în căutarea unui desert de post, sănătos și 100% fără gluten, această rețetă creată de Biochimist la Cratita este alegerea ideală! Inspirată de bucătăria de post, rețeta îți oferă un aluat ușor și aerat, o umplutură decadentă și un decor surprinzător, pentru a transforma orice masă de post într-o experiență culinară de neuitat.
Ingrediente
Aluat:
- 150 ml aquafaba (zeama de la o conservă de năut)
- 150 g zahăr pudră
- 500 g făină mix patiserie Schar
- 1 plic zahăr Bourbon
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță oțet
- 150 g ulei de palmier
- 1/8 linguriță sare
Umplutură:
- 220 g lapte de cocos (din conservă)
- 50 g zahăr pudră
- 65 g ciocolată de post (81% cacao)
- 30 g cacao
- 30 g miez de nucă tocat
Decor:
- 1 morcov ras
- Coaja de la o portocală
- 2 linguri zahăr (+ extra pentru tăvălit)
- 1 sfeclă mică rasă
Pentru instrucțiuni complete și pașii de preparare, te invităm să accesezi rețeta originală:
Poftă bună și bucură-te de această delicatesă de post, fără gluten!