Tort fără gluten cu căpșune și rozmarin
Descoperă un desert sofisticat, plin de prospețime și arome surprinzătoare! Creat de Biochimist la Cratita, acest tort fără gluten îmbină un blat delicat, un sos intens de căpșune aromat cu rozmarin uscat și o frișcă fină, toate îmbogățite cu un sirop concentrat de lămâie ce intensifică gustul. Perfect pentru ocazii speciale, fiecare felie te va cuceri prin echilibrul său între dulce și acrișor.
Ingrediente:
Blat:
- 6 ouă medii
- 120 g zahăr tos
- 80 g Mix Patisserie Dr. Schar (Mix C)
- 30 g pudră de roșcove
- 20 ml ulei
- Un praf de sare
Sos de căpșune:
- 400 g căpșune (congelate)
- 50 g zahăr
- ¼ linguriță rozmarin uscat
Frișcă:
- 400 g smântână lichidă neîndulcită (30% grăsime)
- 2 linguri zahăr
Pentru însiropat:
- 2 linguri sirop concentrat de lămâie
- 10 linguri apă plată
Vezi rețeta întreagă aici:
http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2015/05/tort-cu-capsune-si-rozmarin-fara-gluten.html