Tort fara gluten cu visine si ciocolata - de post

Tort fără gluten cu vișine și ciocolată – de post

Tort fără gluten cu vișine și ciocolată – de post este o variantă delicioasă și sănătoasă a desertului clasic, perfectă pentru cei care urmează o dietă fără gluten, dar și pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală.


Ingrediente

Blat

  • 300 g făină (fără gluten, ex. Mix C Schär)
  • 200 g zahăr brun
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură oțet de mere
  • 5 linguri cacao
  • 130 ml ulei
  • 250 ml lapte de soia

Strat de vișine

  • 500 g vișine fără sâmburi (congelate sau proaspete)
  • 50 g zahăr
  • 5 linguri făină de tapioca

Strat de ciocolată

  • 500 ml lapte de cocos (cu conținut ridicat de grăsime, răcit înainte de folosire)
  • 4 linguri cacao
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe pastă de vanilie (sau extract)
  • 1 lingură rom

Insiropare

  • 1 borcan cu vișine fără sâmburi, în sirop slab îndulcit

Topping

  • Vișine proaspete sau congelate
  • Pudră de cacao
  • Ciocolată neagră rasă

Mod de Preparare

Pentru pașii detaliați și instrucțiunile de asamblare, vizitează rețeta originală creată de Gourmandelle. Poftă bună!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *